Un grup de tineri studenti entuziasti si uniti de aceiasi pasiune, pun bazele unui grup de muzica rock, in cadrul Politehnicii din Bucuresti. Se intampla in 1977, iar acestia erau: Mihai Pocorschi (chitara si voce), Cristian Lesciuc (chitara), Dan Ionescu (chitara), Eugen Sonia (bass), Lucian Rusu (tobe) si Stefan radescu (voce).
In timpul unor cursuri de optica, in cadrul studiilor legate de crearea imaginilor holografice, Mihai Pocorschi „inventeaza” numele formatiei, imaginandu-si o masina de visuri. Asa s-a nascut HOLOGRAF.
De atunci, Holograf devine una dintre cele mai de succes trupe din România, fiecare dintre albumele editate conținând câteva cântece care au ajuns, in timp, hit-uri.
Prima schimbare se realizeaza la finalul anului 1977, cand tobosarul Lucian Rusu este inlocuit cu Ionel „Boris” Petrof.
1978 este anul care determina miscari semnificative in componenta grupului, dar si in modul de abordare a vietii artistice de catre toti membrii formatiei. Plecarea lui Cristian Lesciuc, Dan Ionescu si Ionel Petrof, face loc unor tineri instrumentisti de exceptie in cadrul formatiei. Astfel, se alatura formatiei tinerii absolventi Antonio „Tino” Furtuna (clape), Emilian „Edi” Petrosel (tobe) si Cornel Stanescu (chitara si voce).
In acelasi an formatia HOLOGRAF devine formatie liber-profesionista cu acte in regula, in sensul in care toti membrii formatiei devin artisti profesionisti. Primul spectacol al formatiei profesioniste Holograf avand loc in primavara anului 1978 la Casa de Cultura a Sindicatelor din Pitesti.
In 1981 plecarea lui Eugen Sonia il aduce alaturi, la bass, pe George „Gica” Petrineanu.
In 1982 solistul vocal Stefan Radescu, alaturi de Cornel Stanescu (chitara) si George Petrineanu (bass) decid sa parasesca formatia.
Gabriel Cotabita (voce), Sorin Ciobanu (chitara) si Nikos Temistocle (bass) se alatura proiectului in 1983.
In 1984 Nikos Temistocle se retrage la Craiova, lasandu-i loc lui Mihai „Marty” Pospescu la bass. Tot in aceiasi perioada si Sorin Ciobanu renunta la colaborarea cu formatia.
In 1985 inaite de plecarea intr-un turneu in Uniunea Sovietica, Gabriel Cotabita nu primeste viza de intrare in URSS, fapt pentru care, in lipsa unui solist vocal si fortati de situatie, Marty Popescu apeleaza la ajutorul lui Dan Bittman (de la Domino) pentru a putea pleca in turneu.
In 1986 retragerea lui Mihai Pocorschi, il aduce alaturi pe Ioan „Nutu” Olteanu (chitara) de la Iris.
In 1987 Mihai „Marty” Popescu ramane in Germania lasand liber locul de basist.
Este pentru prima data cand se realizeaza concurs pentru ocuparea postului ramas vacant. Acesta va fi ocupat de Iulian „Mugurel” Vrabete, basist si backing vocal.
Inn 1990 Ioan „Nutu” Olteanu se stabileste in Regatul Tarilor de Jos (Olanda), ia rin locul sau vine Florin Ochescu.
1993 vine cu o briza tanara de aer de pe meleagurile litoralului, cand Romeo Dediu il inlocuieste, la chitara, pe Florin Ochescu.