Ultimul Album

Formatia Holograf lanseaza un nou album, “Life Line”, al optsprezecelea din cariera trupei. Noul material discografic, lansat împreună cu MediaPro Music, conţine zece piese, iar două melodii fac parte din repertoriul mai vechi al formaţiei, fiind reimprimate special pentru acest album: “Mafia” și “Sunt un balkanik”. Printre melodiile noi se numără hiturile “De câte ori să te iubesc”, “Bine ai venit în viața mea”, dar și melodia “Și îngerii au demonii lor”, interpretată de Dan Bittman.

Holograf
Povestea
Noastra

BIOGRAFIE

Urmeaza-ne pe facebook.com/TrupaHolograf

Pe vremea cand muzica reprezenta o evadare din realitatea cenusie, cinci studenti infiintau o formatie la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti. In 1978 Mihai Pocorschi, Eugen Sonia, Boris Petrof, Cristian Lesciuc si Stefan Radulescu au fost muzicienii care au reprezentat primul “nucleu” al Holograf-ului. La scurt timp dupa aceea, in 1979, au fost cooptati doi membri noi: Edi Petrosel (tobe) si Tino Furtuna (clape), ei ramanand pana azi in componenta formatiei.
In acel an, grupul a obtinut primul succes, un premiu important in cadrul festivalului Club A. Schimbarile de componenta au continuat, iar dupa incheierea studiilor formatia s-a mutat la Pitesti pentru o scurta perioada de timp.
In 1983, trei dintre membri fondatori (Mihai Pocorschi, Edi Petrosel si Tino Furtuna) impreuna cu doi muzicieni din Craiova (Gabriel Cotabita si Nicky Temistocle) lanseaza albumul de debut, intitulat “Holograf 1”.

Anul 1986 deschide drumul spre o cariera reala. Apar noi membri, ajungandu-se la formula : Edi Petrosel, Tino Furtuna, Dan Bittman, Ion Olteanu si Marti Popescu. In aceasta componenta este imprimat urmatorul album , “Holograf 2”, lansat in 1987. Tot atunci Marti Popescu este inlocuit de Iulian Vrabete si lucrurile vor ramane neschimbate in urmatorii ani.
Turneele in intreaga tara fac trupa tot mai cunoscuta. Piese moderne si melodioase, spectacole pline de viata si Holograf devine una dintre cele mai apreciate trupe rock din Romania. Astfel se explica faptul ca albumul “Holograf 3” se vinde in peste 200 000 de copii in 1988, devenind probabil cel mai mare succes al anilor 80 din tara. Formatia a reusit sa iasa de cateva ori si in strainatate, insa numai in state socialiste (Bulgaria, URSS, Germania Democrata, Polonia, Coreea de Nord) si doar cu ocazii oficiale. Cea mai importanta activitate raman turneele in tara, si, fireste, verile la Costinesti. Continua si lucrul in studio si maxi-single-ul “Holograf 4” apare in toamna anului 1989.

Decembrie 1989 ofera trupei posibilitatea de a iesi in lume. Chitaristul Ion Olteanu pleaca din tara si este inlocuit de Florin Ochescu. In aprilie 1990 Holograf apare la festivalul Printemps de Bourges din Franta, iar in luna iulie a aceluiasi an pleaca spre Anglia pentru primele inregistrari profesionale si contacte cu adevarata industrie muzicala.
Intre 1991 si 1993 Holograf canta in Olanda. “Banii vorbesc”, unul dintre cele mai importante albume ale trupei este lansat in 1992, urmand ca adevaratul lui mesaj sa fie inteles mai tarziu.
Chitaristul Florin Ochescu este inlocuit in ’93 de Romeo Dediu, care ramane de atunci in trupa. Formatia incepe din nou activitatea din Romania si spectacolele de succes in intreaga tara. Prin colaborarea cu Captain Records, un album ce contine versiuni in limba engleza ale pieselor Holograf este lansat in Italia.

Albumul “Stai in Poala Mea”, lansat in 1995, marcheaza o schimbare de stil, de la hard rock spre un sound mult mai modern. Iar in 1996, apare pe piata un album ce ajunge usor la sufletul fanilor : “69% Unplugged” – o colectie de piese interpretate live , cu instrumente acustice.

Noiembrie 1998 aduce albumul “Supersonic”, al carui single, “Ti-am dat un inel” devine unul dintre cele mai mari succese ale formatiei. Fara sa ridice piciorul de pe pedala de acceleratie, cei cinci membri scot pe piata in decembrie 1999 albumul “Undeva departe”, ce contine piesa ce da titlul albumului precum si alte noua piese mai vechi, reorchestrate.

Albumul urmator, “Holografica” (considerat a fi cel mai reusit dintre toate albumele formatiei) apare in noiembrie 2000. In primele doua saptamani acesta s-a vandut in 100 000 de exemplare si toate biletele turneului au fost vandute cu o saptamana inaintea fiecarui concert.

“Pur si simplu”, lansat in 2003, si urmat de un turneu national de mare succes, ridica din nou recordul vanzarilor la peste 250 000 de unitati. Albumul scoate in circulatie cinci piese ce devin hit-uri si reuseste sa ramana trei ani in atentia publicului, lucru putin obisnuit intr-o piata foarte dinamica.

In 2005 Holograf canta la pavilionul Romaniei din cadrul expozitiei internationale Aichi, Nagoya, Japonia.
Anul 2006 este anul de lucru pentru urmatorul album, prevazut pentru a fi lansat in 10 octombrie. “Taina”, rodul a trei ani si jumatate de asteptari, poarta zece piese, zece noi povesti, zece noi sperante. Un turneu de 50 de orase duce muzica noului album aproape de fiecare fan Holograf, si cele trei single-uri – “Asa frumoasa”, “Si baietii plang” si “Doar o viata nu-mi ajunge…”- urca in primele locuri ale topurilor.

Primavara lui 2009 soseste cu o noua productie, intitulata, bineinteles, “Primavara incepe cu tine”, un album ce contine noua piesa, purtand acelasi nume, plus o selectie de 15 dintre cele mai frumoase balade ale trupei.
Succesul se manifesta imediat, 7000 de oameni umplu Sala Polivalenta pe 31 martie, la concertul de lansare. Pentru toamna, Holograf pregateste un proiect similar.

Anul 2010, pe langa seria de concerte in tara si in Bucuresti, prilejuite de evenimente locale sau turnee publicitare ale unor companii, aduce o deplasare inedita. Holograf canta la Shanghai la pavilionul Romaniei din cadrul expozitiei internationale.
In 2011 continua seria de concerte, dar se reia cu mai multa determinare lucrul la album, si se preconizeaza deja o data a lansarii. Se fac primii pasi in colaborarea cu soprana Angela Gheorghiu pentru piesa “Nu mai e timp”.

Anul 2012 incepe cu lansarea albumului “Love Affair”, lansat pe 24 februarie, cu un concert de proportii la Sala Polivalenta, urmat de numeroase spectacole in tara. Din pacate, toamna acelui an aduce o surpriza neplacuta, o pauza de peste sase luni de zile, necesara pentru refacerea lui Dan dupa o interventie chirurgicala.
In 2013 se reia activitatea, se reiau concertele reprogramate in timpul pauzei si se continua turneele in tara. Anul 2014 decurge la fel, in plus se reincepe lucrul in studio, in asa fel incat in 2015 apare albumul “Life Line”, promovat printr-un turneu in tara si un spectacol grandios la Bucuresti, la Sala Polivalenta.
In 2016 formatia isi continua spectacolele in tara, promovand single-uri de pe ultimul album, si sustine un concert acustic la Festivalul Dilema la Alba Iulia.

Anul 2017 incepe cu un alt spectacol memorabil la Sala Palatului, urmat de un concert istoric la Arenele Romane – “Ca pe vremuri”- alaturi de trupele Iris si Compact. Din pacate disensiunile din aceste doua formatii impiedica proiectul sa fie continuat in tara. In acest moment Holograf pregateste un mare spectacol unplugged la Teatrul National din Bucuresti si se gandeste la anul viitor cand se vor implini 40 de ani de existenta a trupei. Povestea merge mai departe…

Dan Bittman

Vocal

Tino Furtuna

Keyboards

Edi Petrosel

Baterie

Iulian Vrabete

Chitara Bass

Romeo Dediu

Chitara Acustica